Задържаха 20 нелегални имигранти, превозвани в автомобил и шофьора на лекия автомобил
Задържаха 20 нелегални имигранти, превозвани в автомобил и шофьора на лекия автомобил / БГНЕС

20 нелегални имигранти, превозвани в автомобил са задържани от служители РУ Тунджа, съобщиха от ОДМВР Ямбол. Задържан е и шофьора - български гражданин.

Сутринта на 11 март, в хода на специализирана полицейска операция, на път II- 53, полицейски екип е спрял за проверка съмнителен автомобил, видимо превозващ пътници над допустимата норма. При проверката е установено, че в автомобила „Сеат", с хасковска регистрация, управляван от 24-годишен мъж от Свиленград са превозвани 20 чужденци, нелегално преминали границата на Република България.

Незабавно към мястото е насочена оперативна група при ОДМВР Ямбол. Първоначално българският гражданин и нелегалните имигранти са отведени в РУ Тунджа.

Чужденците - 6 мъже, 2 жени и 12 малолетни и непълнолетни деца са били без документи за самоличност и се самоопределили като афганистанци. Те са съпроводени и настанени в Разпределителен център-Елхово, където ще продължи работата по установяване на самоличността им.

Процесуално-следствените действия по случая са проведени под надзора на Ямболската районна прокуратура.

Въз основа на събраните доказателства на водача на автомобила е повдигнато обвинение и му е постановена прокурорска мярка „задържане под стража" за срок от 72 часа.

Работата по случая продължава.