Високи отличия за ямболски пожарникари
Високи отличия за ямболски пожарникари / ОДМВР - Ямбол

Комисар Йордан Събев, директор на РД Пожарна безопасност и защита на населението” – Ямбол е награден с Почетен знак на МВР“ за постигнати високи и трайни резултати в работата. Това стана със заповед на вицепремиера и министър на вътрешните работи  Румяна Бъчварова, а отличието бе връчено от директора на ГД ПБЗН главен комисар Николай Николов на специална церемония в тържествената зала на Областната дирекция на МВР в Ямбол, в присъствието на Областния управител Димитър Иванов и директора на ОД на МВР ст.комисар Генчо Иванов, служители от РД ПБЗН и представители на медиите.

За конкретен личен принос и по повод на професионалния празник на българските пожарникари – 14 септември, седем служители от РД ПБЗН Ямбол са наградени с „Писмена похвала“ от директора на ГД ПБЗН главен комисар Николай Николов. Той лично поздрави наградените и даде висока оценка на организацията и работата на местната дирекция и за отличното й взаймодействие с всички институции в областта.

 

Гл.комисар Николов посочи, че през последните месеци служителите от ямболската дирекция са действали изключително ефективно в борбата с наводненията и с горските пожари, защитавайки живота и здравето на гражданите, частната и обществена собственост и опазване на околната среда.