Тържествена сесия в Нова Загора
Тържествена сесия в Нова Загора / Общински пресцентър Нова Загора

Тържественото заседание на Общински съвет Нова Загора започна днес с химна на Република България и Европа. Заседанието беше водено от заместник -председателя Нейчо. Гости на тържествената сесия бяха народеният представител Мариана Николова и областния управител на Сливен Марин Кавръков.

 Кметът на Нова Загора Николай Грозев изрази почитта си към патрона на града Света Петка Търновска, към известни новозагорски дейци, които са отдали „живот, ум и сърце" за изграждането на Нова Загора през вековете и отправи сърдечни пожелания за здраве, благополучие и празнично настроение към всички граждани на общината.

За първи път като народен представител на катедрата се изправи Мариана Николова. В края на своя поздрав тя се обърна към всички с думите: „Нека работим така, че Нова Загора да звучи като призив и послание за поколенията!"

На тържествената сесия  беше отличен дванадесетокласникът Николай Николаев Стоянов за постигнати успехи в състезания, конкурси и олимпиади от местно, областно, национално и международно ниво. Той получи Почетен плакет със знака на Община Нова Загора лично от кмета Николай  Грозев.