Светлинно шествие за първи декември
Светлинно шествие за първи декември / netinfo

Светлинно шествие организираха днес учениците от Професионалната гимназия по текстил и облекло по повод 1 декември – международния ден за борба с ХИВ/СПИН. Средношколците преминаха по главната улица, носейки плакати с надписи, пропагандиращи опасността от чумата на века и свещички в ръце. Шествието приключи на пл. Хаджи Димитър.

Там на специална сцена пред ДТ „Стефан Киров” ученици от гимназията припомниха начините за разпространение и предпазване от СПИН, а също и броя на заболелите от тази болест в света. След това се състоя официалното предаване на „Най-дългото послание срещу дрогата” на ученици от езиковата гимназия.

Припомням, че националната кампания под наслов „Най-дългото послание срещу дрогата” стартира вчера от Хуманитарната гимназия в Сливен и до края на годината в нея трябва да се включат всички училища от сливенска и ямболска области. Кампанията цели превенция на употребата на наркотици сред младите хора и се организира от превантивно-информационния център с медийното партньорство на Дарик радио.