Стралджанските съветници ще заседават във Велико Търново
Стралджанските съветници ще заседават във Велико Търново / Общински пресцентър Стралджа, архив

Атанаска Кабакова, председател на Общински съвет - Стралджа, насрочи 13-то заседание на местния парламент за 29 ноември.  Обсъждането на материалите и вземането на решенията ще стане в старопрестолния Велико Търново. По време на изнесената сесия  ще бъдат изслушани информация за готовността на общината за работа при зимни условия, информация за разработване, кандидатстване и реализация на проекти по Оперативните програми, програмата за трансгранично сътрудничество България-Турция и др. програми, финансирани със средства от структурните фондове на ЕС и други донори за периода ноември 2011- ноември 2012г.

На ноемврийското заседание ще бъде обсъдена и актуализация на разчета за финансиране на капиталовите разходи за 2012г. На вниманието на съветниците ще бъде актуализацията на план-сметката за дейност „Чистота” за 2012г. Очаква се решение за увеличаване капацитета на Центъра за обществена подкрепа за периода 2013-2014г. Кметът на общината Митко Андонов е вносител на докладна записка относно предоставяне на пасище-мера от общински поземлен фонд във връзка с държавна концесия за добив на строителни материали, както и относно одобряване план на Общински горски фонд за 2013г.

На обсъждане подлежи и предложение на кмета Андонов за купуване на имоти с начин на трайно ползване – ниви в землището на Воденичане, за изграждане на обект „Паркинг и пункт за зимно поддържане” на АМ ”Тракия”.