Сливен
Сливен / община Сливен
Започна поетапна подмяна на съдовете за битови отпадъци в Сливен. В момента се подменят контейнерите в районите на големите булеварди на града. Това съобщи Николай Бакърджиев, началник- отдел „Екология" в Община Сливен.

Вече са поставени 220 нови метални контейнера тип „Бобър“с вместимост 1100 л. Те са осигурени от фирмата, извършваща сметосъбирането и сметоизвозването в Сливен. Миналата година бяха подменени 190 контейнера от същия тип. Планира се подмяна и за следващата година.

От началото на 2018 г. сметосъбирането в кварталите „Българка“, „Сини камъни“, „Дружба“, „Младост“ , „Ст.Заимов“ и „Даме Груев“ ще се извършва ежедневно. В тези квартали ще бъде оптимизиран броят на контейнерите.

Промяна ще има и  в кв. „ Речица“, където съдовете за битови отпадъци се почистват сега веднъж в седмицата. От следващата година това ще става два пъти седмично.

Община Сливен напомня на гражданите да използват контейнерите за битови отпадъци по предназначение. Предвид предстоящия зимен сезон да не се изхвърля в тях неугасена пепел от отоплителни уреди на твърдо гориво. При наличие на строителни отпадъци от ремонти да се ползват услугите на специализирани фирми с контейнери.