/ ОД на МВР-Сливен
В края на миналата седмица е проведена специализирана операция по противодействие на битовата престъпност от служители на Районно управление-Сливен под надзора на Окръжна прокуратура, съобщиха от полицията.

Полицаи посетиха самотно живеещи възрастни хора в Сливенско

В хода на операцията, са разкрити множество престъпления срещу собствеността, заявени от началото на месеца. Извършителите са установени и задържани.

22-годишен криминално проявен мъж от село Гергевец, е задържан в района на общинския пазар в град Сливен. На 11 октомври, той е проникнал в заведение за бързо хранене в центъра, е извършил кражба на метален шкаф с намиращи се в него 50 лева на монети. Той е направил самопризнания, задържан е за 24 часа.

Спецакция срещу наркоразпространението в Сливен и Котел

Във ферма за животни в село Крушаре е задържан 37-годишният, криминално проявен мъж, който на 30 септември е проникнал в частен имот в същото село и е извършил кражба на сумата от 300 лева.

В хода на операцията, са задържани извършителите на кражби на два мобилни телефона и кражба на сумата от 340 лева от частен дом в град Сливен. Извършителите са задържани за срок до 24 часа в РУ-Сливен, като са привлечени и разпитани в качеството им на обвиняеми.

След акция в Сливен: Задържаха трима души с наркотици

Разкрита е кражба на три броя тротинетки от детска градина в град Сливен.
Извършителите са непълнолетни лица, като предстои предаването им на МКБППМН за отношение.

По време на операция са извършени проверки в районите на учебните заведения в град Сливен за установяване разпространение и употреба на наркотични вещества, извършен е контрол на лица с криминални прояви и проверки на водачи на МПС за употреба на алкохол, наркотици и правоспособност.