/ iStock/Getty Images
Задържани са двама души, операциите продължават
Акция с цел превенция и противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, в и около учебни заведения, както и контрол на криминалния контингент е проведена за времето от 14:00 часа на 1 октомври до 3:00 часа на 2 октомври полицейски служители на районните управления в Сливен и Котел, съобщиха от полицията.

След акция в Сливен: Задържаха трима души с наркотици

Извършени са проверки на превозни средства, лица, учебни заведения, търговски обекти, игрални зали и други. В хода на операция са задържани двама.

Около 16:00 часа на 1 октомври в местност „Рамануша“, е извършена проверка на 30-годишен мъж от град Сливен. В него са намерени и иззети седем пакетчета, съдържащи суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на наркотично вещества. Той е задържа.

След акция: Иззеха голямо количество конопени растения в Новозагорско

27-годишен мъж от Сливен, е установен и задържан в квартал „Надежда“, около 00:50 часа на 2 октомври. В него е намерена марихуана. 

По случаите са образувани досъдебни производства. По време на акцията на територията на град Котел не са установени престъпления, свързани с разпространение и употреба на наркотични вещества.

Операциите, провеждани от ОД на МВР, по противодействие на производството, разпространението и употребата на наркотици продължават.