/ IStock
Задържани и иззети наркотични вещества при специализирана операция срещу наркоразпространението в Сливен, съобщиха от полицията.

Задържаха наркопласьор при опит за бягство в Сливен

Акцията е проведена за времето от 7 до 12 януари от служители на сектор „Борба с организираната престъпност“, сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и сектор „Специални тактически действия“ към ОД на МВР под надзора на Окръжна прокуратура.

ОД на МВР-Сливен

В хода на операцията по установяване на производство и разпространение на наркотични вещества са извършени процесуално-следствени действия на адреси в три сливенски квартала и имот във вилна зона край Сливен.

Полицейските служители са иззели наркотични вещества - метамфетамин и канабис, ел. везни и други вещества и предмети, имащи отношение към извършваната престъпна дейност.

След акция в Сливен: Разкриха кражба на 10 000 лв.

На един от адресите са намерени предмети, представляващи културно-исторически ценности. В два от имотите са установени обособени лаборатории за производство на синтетични наркотици, включваща множество материали, прекурсори и приспособления за тяхното производство.

Задържани са трима криминално проявени мъже на възраст 36, 28 и 32 години, арестуван е и 39-годишен мъж, без криминални прояви. По случаите се водят три досъдебни производства под надзора на прокуратурата.