Разкриват четири нови площадки по водния цикъл
Разкриват четири нови площадки по водния цикъл / DarikNews.bg, архив

Четири нови строителни площадки по водния цикъл ще бъдат разкрити тази седмица, две от тях са в централната градска част и две в квартал „Комлука”, съобщи зам.-кметът Румен Стоилов.

В Централна градска част те ще са между улиците „Стефан Егеров” и „Георги Бенковски” и по ул. „Великокняжевска”, в участъка между улиците „Индже войвода” и „Стефан Егеров”. Този участък беше отбелязан като готов, поради факта, че беше изпълнена  работата по канализацията, а сега започват дейностите по подмяна на главен клон I от водопроводната мрежа на града и след като бъде завършен ще се извърши асфалтиране на участъка, уточни Стоилов.

В кв. „Комлука” новите участъци са ул. „ Преслав”, между улиците „Шипка” и „Стефан Пейчев”; и ул. „Сирак Скитник” - от ул. „Булаир” до ул. „Борис Търновски”.  И тук е изпълнена канализацията и се започва работа по подмяна на Главен клон I.

В кв. „Клуцохор” нови участъци не се предвиждат.

През  тази седмица асфалтиране ще се извършва в Централна градска част. От миналата седмица остават за асфалтиране ул. „Шипченска епопея”,  ул. „Граф Игнатиев”, между улиците „Георги Раковски” и „Шипченска епопея”; ул. „Добри Чинтулов”, между улиците „Георги Раковски” и „Михаил Колони”; и ул.„Михаил Колони”, между улиците „Добри Чинтулов” и „Граф Игнатиев” .

В квартал „Комлука” има за асфалтиране един тупик на ул. „Димитър Пехливанов Добрович”, между ул. „Поборническа” и ул. „Никола Палаузов”; и още един тупик, останал от преди за асфалтиране, отново на ул. „Димитър Пехливанов Дорович”, в участъка между улиците „Никола Палаузов” и „Васил Априлов”.

В квартал „Клуцохор” ще се извърши асфалтиране на ул. „Георги Икономов”, в участъка между „ул.” Поп Йордан” до ул. „Московска”; ул. „Патриарх Евтимий”, в участъка от ул.”Овчарска” до ул. „Радецки”; ул.„Радецки”,  в участъка от ул. „Патриарх Евтимий” до ул. „Асеновска”; и ул. „Хилендар”, между улиците „Георги  Икономов” и  „Драгойчова”.