/ ОДМВР-Сливен
Сектор „Пътна полиция” – Сливен продължава своите обучителни беседи по безопасност на движението в училища и детски градини в глад Сливен и областта. От началото на учебната година са планирани образователни беседи по безопасно поведение на пътя в детски градини и училища с участие на служители на ОДМВР-Сливен.

Днес началникът на сектор „Пътна полиция” в Сливен главен инспектор Илиян Николов и автоконтрольорите Николай Стойчев и Стефан Черкишлийски се срещнаха с децата от четвърта група на детска градина „Мак” в град Сливен.

Целта е да се затвърдят знанията по основните правила за пътна безопасност. На специално изградената площадка в двора на детската градина децата преговориха основните правила за движение в градски условия- движение по улицата, пресичане на пешеходна пътека, знаците на светофар и маркировка.

Обърна се внимание и на безопасното поведение като пътници в превозните средства. Акцент в занятието беше поведението на децата като водачи на велосипеди и тротинетки. Всеки имаше възможност да покаже на практика какво е научил. На финала децата имаха възможност да се запознаят отблизо с патрулния автомобил и мотоциклет, използван от пътните полицаи в ежедневната им работа.
 
ОДМВР-Сливен