Провеждат заключителна сесия на Регионален форум Елхово-Болярово
Провеждат заключителна сесия на Регионален форум Елхово-Болярово / netinfo

Заключителната сесия на регионалния форум на общините Елхово и Болярово по подхода „Лидер” ще се проведе днес от 14 часа в залата на Младежкия дом в град Болярово. В дневния ред на срещата е предвидено да се приеме работен вариант на стратегията за местно развитие на региона.

С тази стратегия Местната инициативна група ще кандидатства за финансиране в размер приблизително на 2000000 евро от Националната програма за развитие на земеделието и селските райони. Ще се проведе учредително събрание и избор на ръководните органи на Местната инициативна група на общините Елхово и Болярово. Модератор на форум-процеса e Ренета Венева – изпълнителен директор на Фондация “Национален алианс за работа с доброволци”.

Местната инициативна група Елхово-Болярово е първата учредена в Югоизточния регион за планиране и единствената, създадена в резултат на форум-процес, финасиран изцяло от бюджетите на общините. Поканени на сесията са Областния управител на област Ямбол, директор на Областна служба “Земеделие и гори”, Началника на областна служба съвети в земеделието, Директора на областно поделение на Държавен фонд”Земеделие”-гр. Ямбол.