Престижна награда за сливенски художник
Престижна награда за сливенски художник / netinfo

Младият сливенски художник Веселин Дамянов - Вес стана лауреат на награда от престижен международен графичен конкурс в Сент Никлас, Белгия.

Темата на конкурса, който се организира на всеки две години, бе „Книгата като универсален символ, носител на знание и мъдрост. В артистичните среди конкурсът е един от най-авторитетните форуми в света, в който се изявявят всепризнати майстори на exlibris /малка графика/ и в него са участвали над 500 автори с над 1000 свои произведения.

На фона на голямата конкуренция журито присъди голямата награда /диплом и парична премия/ на град Сент Никлас на Веселин Дамянов - Вес за майсторство и техника.

Вес посвещава наградата си на своя преподавател от Националната художествена гимназия Ташко Попов.

През изминалата година сливенският автор има още две награди от конкурси в Италия, което носи достойно представяне на Сливен на международната артистична сцена.

Дамянов е роден на 30 май 1977 в Сливен, учи в Средното художествено училище по приложни изкуства „Димитър Добрович, факултета по изобразително изкуство във великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий", член е на СБХ. Има 9 самостоятелни изложби и много наши и международни награди.