Положителна оценка за работата на Административния съд в Ямбол
Положителна оценка за работата на Административния съд в Ямбол / Дарик Сливен, архив

Дейността на Административен съд – Ямбол за 2014 година беше представен от председателя на съда Диана Петкова на отчетното събрание, в присъствието на заместник-председателя на Върховния административен съд Боян Магдалинчев, Ана Караиванова – ръководител на Инспектората към Висшия съдебен съвет, Панайот Генков – съдия от ВАС, административните ръководители на Окръжен и Районен съд – Ямбол, Окръжна прокуратура – Ямбол, както и председателите на районните съдилища в Елхово и Тополовград.

„Свършената през 2014 г. работа в Административен съд - Ямбол е с положителна оценка” - каза председателят на Ямболския административен съд Диана Петкова и допълни: „За поредна година искам да отбележа професионалното и отговорно отношение на съдиите и служителите към пряката им работа.”

От отчета стана ясно, че за периода 01.01.2014 г. - 31.12.2014 г. в Административен съд - Ямбол са свършени общо 492 дела, от които 243 първоинстанционни административни дела и 249 касационни. Следователно, в края на отчетния период са приключили 87.39% от разглежданите дела. През 2014 г. съдебните актове на съдиите от Административен съд - Ямбол са постановени на 100% в законовия месечен срок.