кампания
кампания / ОДМВР Сливен
Информация за полицейските инспектори, които обслужват района получават гражданите на Сливен и областта. Имена, телефони, електронни адрес и други данни за  контакт са включени в кратка и достъпна за ползване форма. 

Данните се предоставят за улеснение и бърза реакция в случай на необходимост, информират от ОДМВР Сливен. Инициативата е на министъра на вътрешните работи Пламен Узунов и стартира в цялата страна от края на миналата седмица. Целта на акцията е да се подобри комуникацията между полицейските и младши полицейските инспектори и хората в обслужваните от тях райони. 

Уведомяват се управителите на етажната собственост, собствениците, обитателите или ползвателите на самостоятелни обекти в съответното населено място. Информационните писма се поставят на видно място във входовете на жилищните блокове и се връчват лично на обитатели на къщи и кооперации.

информационна кампания
ОДМВР Сливен



В писмата се съдържа информация, освен за полицейския инспектор, и данни за контакт в случаите, когато гражданите имат забележки или оплаквания към полицейските служители от районните управления и от областната дирекция на МВР или в случаи на корупционни действия. 

До края на седмицата информационните писма трябва да достигнат до гражданите на Сливен и региона. От няколко години на електронната страница на ОДМВР-Сливен са достъпни данните на съответния полицейски служител, придружени със снимки, което да улесни комуникацията. Те могат да бъдат намерени на  началната страница на sliven.mvr.bg  във „Вашият полицейски инспектор”.