Павилионът за питейна вода на Сливенските минерални бани с чисто  нов облик
Павилионът за питейна вода на Сливенските минерални бани с чисто нов облик / Община Сливен

Павилионът за питейна вода на Сливенските минерални бани е ремонтиран и функционира отново. Община Сливен  е осигурила 26 хил. лв. от капиталовата си програма, за да бъде обновено съоръжението. Днес то беше официално открито от кмета Кольо Милев и Господин Господинов- кметски наместник на Център за административно обслужване в Сливенски минерални бани.

Основният ремонт и реконструкцията на павилиона са направени за около месец.  Очаква се да бъде обновена и банята в близост до него, съобщи Милев.Той поясни още, че предстои да бъде извършен ремонт на покрива на банята, ще се постави и нова хидроизолация. Сградата ще бъде ремонтирана и ще бъде изграден басейн.  В момента павилионът и банята вече са собственост на общината, като те са й предоставени от държавата за безвъзмездно ползване и стопанисване.

На питейния павилион са извършени строително-монтажни работи както на покрива така и вътре. Върху покрива е положена нова изравнителна замазка, четири отдушника и един воронка за отвеждане на водата, сложена е поцинкована ламарина по бордовете.

На мястото на демонтираната метална дограма са поставени алуминиеви врати и витрини. Старите водопроводни тръби са подменени с полипропиленови. Поставени са нови кранове, фонтанки и корита. Осветителните тела се включват автоматично при заздрачаване. Възстановени са участъците по пода с разрушен мрамор и гранит.

В комплекса Сливенски минерални бани освен ремонтирания питеен павилион са обновени  и Центърът за административно обслужване и автобусната спирката, а районът е облагороден.