Откриха обновената детска градина „Надежда в Нова Загора
Откриха обновената детска градина „Надежда в Нова Загора / община Нова Загора

Обновената детска градина „Надежда" беше официално открита в Нова Загора. Гости на тържествената церемония бяха кметът на община Нова Загора Николай Грозев, председателят на ОбС - Нова Загора Георги Николов, цялото общинско ръководство, директори на учебни заведения, много родители и граждани.

Директорът на учебното заведение Светла Стоянова поздрави присъстващите като пожела на учителите да продължават със същия професионализъм, любов и топлина да обучават и възпитават малките, а на децата - весело и щастливо детство. Тя изказа специална благодарност на Община Нова Загора и лично на кмета Николай Грозев за грижите и разбирането, които не спират да отдават на целия екип на детското заведение и най-вече на децата на Нова Загора.

Кметът Николай Грозев сподели, че улицата, на която се намира ДГ „Надежда" е първата ремонтирана улица след встъпването му в длъжност през 2007 г., наречена от новозагорци „слънчевата улица", заради жълтите плочки, покриващи тротоарите. Той изказа задоволство от новия приветлив облик на детското заведение и благодари на екипа и фирмата изпълнител на обекта.

След прерязването на трикольорната лента от градоначалника Николай Грозев и директора Светла Стоянова последва кратка програма, която ентусиазираните и засмени деца представиха под зоркия поглед на любимеца си - папагала Коко, изпробвал пръв новите разноцветни катерушки в двора. В края на тържеството кметът и директорката пуснаха в небесната шир бели гълъби, символ на надеждата и добротата. Заедно с тях в синьото небе полетяха и разноцветните балони на децата, пъстри като техните мечти.

Символ на професионализъм и творчество, оптимизъм и толерантност тази година ДГ „Надежда" ще посрещне своите близо 100 възпитаници с нов европейски облик. Санираната сграда, подменените вътрешни врати, извършеният основен ремонт на ВиК и ел. инсталации, както и на покрива на учебното заведение създават по-добра среда за обучение и забавление. Изградените кътове със съвременни уреди за игра, с модерна противоударна настилка и обособената нова открита сцена правят учебното заведение още по-красиво и по-привлекателно.