Отборът на село Омарчево грабна „Купата на кмета на Община Нова Загора
Отборът на село Омарчево грабна „Купата на кмета на Община Нова Загора / община Нова Загора

За трета поредна година в празничната програма на Община Нова Загора по повод Петковден, попада и футболният турнир „Купата на кмета на Община Нова Загора".

Големият финал, както още е известен, слага край на футболните емоции от турнирите, провеждани в малките населени места на общината. Лошото време и проливният дъжд не спряха момчетата да покажат за сетен път любовта си към вечната игра - футбола. Шест бяха тимовете, включили се в надпреварата - „Асеновец", с. Асеновец; „Тракиец", с. Каменово; „Кортен", с. Кортен; „Торпедо", с. Млекарево; „Кара Кольо", с. Омарчево; „Вихър", с. Съдиево. След изтеглен жребий, отборите бяха разделени в две групи, по три отбора всяка. Срещите в групите се изиграха на принципа „всеки срещу всеки". Те предопределиха отборите, продължили участието си в полуфиналите за деня. Състояха се и надпреварите за V-VI място, III - IV място и финалният двубой. Т

ака крайното класиране се оформи по следния начин:
I място - „Кортен", с. Кортен
II място - „Кара Кольо", с. Омарчево
III място - „тракиец", с. Каменово
V място - „Торпедо", с. Млекарево
VI място - „Вихър", с. Съдиево

Индивидуални награди, статуетки и грамоти за най-полезен играч на отбора от всички проведени турнири грабнаха:
1. Нерон Димитров от отбора на с. Асеновец
2. Кънчо Райков от тима на с. Каменово
3. Стоян Гидиков - с. Кортен
4. Живко Иванов - с. Млекарево
5. Иван Димитров - с. Омарчево
6. Петър Баджаков - с. Съдиево

Футболните срещи са последните от деветте турнира, които се играха в два полусезона в

Отборът на село Омарчево грабна Купата на кмета на Община Нова Загора"
netinfo
малките населени места. Броят на натрупаните точки, определи и крайните финалисти. При отлично време и с много заряд футболистите от шестте тима изиграха по две полувремена от по 10 мин. Оспорваните игри бяха уважени от кмета на Община Нова Загора Николай Грозев, народния представител в 43-то Народно събрание Галя Захариева, заместник-кметовете Светла Стоянова и Ивайло Енев и кметове по населени места. С най много точки на призовото първо място се класира отборът на с. Омарчево, последван от отбора на с. Коньово, и от отбора на с. Кортен - на трето. На четвърто, пето и шесто място застанаха тимовете на: с.Съдиево, с. Асеновец и с. Радецки.

Кметът Николай Грозев поздрави всички на терена, като изрази радостта си, че всяка година този спорт придобива все по-голяма популярност и увлича младите хора от малките населени места, където общината създаде благоприятни условия за неговото практикуване: „ Надявам се все повече млади хора да използват свободното си време и да практикуват любимата си игра, за да имаме и нови свежи попълнения във новозагорския „Загорец". Той пожела на всички да продължават да тренират със същото упорство, постоянство и любов, защото спортът дисциплинира и възпитава.

Кметът Николай Грозев връчи купата на победителя на отбора на с. Омарчево. Народният представител Галя Захариева и заместник-кметовете Ивайло Енев и Светла Стоянова наградиха останалите финалисти. Те получиха топки, медали и парични награди. „Най-полезните за отбора състезатели" от шестте отбора получиха статуетки, както и най-добрият вратар -Иван Стоянов от с. Омарчево и най-добрият футболист - Божидар Димитров от с. Асеновец.