Онлайн кръг на „Цветна олимпиада”
Онлайн кръг на „Цветна олимпиада” / Сдружение „България си ти!“

Националният онлайн кръг на „Цветна олимпиада“, организирана от Сдружение „България си ти!“ ще стартира днес, 28 април, в 14.00 часа в Сливен и в останалите областни центрове в страната. Участниците от област Сливен са ученици от ПГСС – Нова Загора, ПГЕЕ "Мария Склодовска-Кюри" – Сливен, ПГИ "Проф. д-р Д. Табаков" – Сливен, ПГТТ "Атанас Димитров" – Нова Загора, СОУ "Христо Ботев" – Нова Загора, СОУ "Георги С. Раковски" - Котел.

Победителите в съревнованието ще грабнат големите награди – стипендии и материални награди. Те ще бъдат национални победители в съревнованието и ще бъдат наградени на официална церемония на 1 юни.

Доайенът на родната журналистика Петко Бочаров, който е и почетен член на Сдружение „България си ти!“, ще натисне бутона за началото на електронното издание на състезанието, съобщават организаторите. По време на съревнованието ученици от цяла България ще „мерят“ знания по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии. Участниците са победители на областния кръг в съревнованието, в който се включиха хиляди участници.

Целта на „Цветна олимпиада“ е да се мотивират учениците от VIII до XII клас към усвояване на нови знания и по-високо ниво на образование, чрез съревнование по съответните дисциплини. „Цветна олимпиада“ е в Националния календар на МОН и НДД за извънучилищни дейности за учебната 2014/2015 година и се организира със съдействието на РИО на МОН, както и в партньорство с БАН, СУ „Св. Климент Охридски“ и Асоциацията на учителите по български език и литература. Участието на учениците в „Цветна олимпиада“ е доброволно и безплатно.

Първите пет участници с най-висок резултат по всяка от дисциплините ще бъдат национални победители в съревнованието. Онлайн кръгът е финален и учениците имат на разположение един час, за да се справят със заданията.