Оглеждат местата залети от наводненията в община Тунджа
Оглеждат местата залети от наводненията в община Тунджа / netinfo

Предстои оглед на селата, засегнати от наводненията в община Тунджа. Ще бъдат набелязани конкретните мерки за предприемане. Ще бъдат разгледани и възможностите за изграждане на съоръжения за отводняване на земеделските земи, почистване на съществуващите  канали и участъци от дерета,  изграждане на канавки по главните улици и пътища от общинската и от републиканската пътна мрежа, които преминават през населеното място.

Решенията са взети на работна среща днес с кметовете на населените места и управителя на „Напоителни системи" - Ямбол. Засегнатите села в региона са 1, съобщиха от общината.

Обобщена е първоначалната графична информация залетите къщи и дворове и  водосборите, от които се събират водите и посоката на движението им. Цялата информация е нанесена на  карта.

След уточняване на необходимостта от съответните съоръжения  за предпазване от повърхностни води и преодоляване на наводненията, общината ще потърси съдействието на експерти от Хидротехническия факултет на Университета по архитектура, строителство и геодезия в София за идентифициране на конкретни проекти, които трябва да се изработят за съответното населено място.