Обучение за безопасен интернет
Обучение за безопасен интернет / Община Сливен

Местната комисия за борба с трафика на хора в Сливен организира обучениe за учители по информационни технологии от област Сливен.

Темата на форума беше „Безопасен интернет през призмата на трафика на хора" с лектор Георги Апостолов - ръководител на първата интернет Гореща линия за борба с незаконно и вредно за деца съдържание и поведение в интернет, и координатор на Националния център за безопасен интернет /Safenet.bg/.

Обучението стартира с писмено обръщение на евродепутата Мария Габриел, ръководител на българската делегация на групата на ЕНП в Европейския парламент и зам. - председател на Групата на ЕНП.

Оперативните цели на обучението са повишаване квалификацията на учители по информационни технологии във връзка с актуалните тенденции в извършването на престъплението трафик на хора. Рисково е не само споделянето на много лична информация, но и качването на сексуално провокативни изображения и текстове, както и участието в онлайн чатове с непознати.

Всички участници получиха сертификат за успешно преминато обучение на тема „Безопасен интернет през призмата на трафика на хора".