Община Сливен се присъединява към инициативата „Часът на Земята 2016
Община Сливен се присъединява към инициативата „Часът на Земята 2016 / DarikNews.bg, архив

И тази година Община Сливен традиционно се включва към осмото поредно издание на глобалната инициатива „Часът на Земята" за 2016 г., което ще се проведе днес от 20.30 до 21.30 ч.

През този един час, хора по целият свят изключват осветлението в домовете си и се притъмняват известни публични сгради, като символичен жест и в знак на съпричастност към проблемите свързани с промените на климата, и готовност да се окаже съдействие при тяхното решаване.

Часът на Земята е световна инициатива, която привлича вниманието на хората към различни природозащитни проблеми и им дава възможност да заемат активна позиция за решаването им. Това е една от най-мащабните акции на световната организация „WWF - Световен фонд за дивата природа". Дейността й е свързана с опазването на околната среда на планетата.

В Сливен ще бъде изключено художественото осветление на основни общински сгради - Общината, Съдебната палата, Историческият музей, Куклен театър, Художествената галерия, Административният съд, ПМГ „Добри Чинтулов", сградата на Филхармонията.

Тази година Часът на Земята се фокусира върху климатичните промени. Призивът е всеки да използва влиянието си в социалните мрежи, за да насърчи своите приятели и последователи да се включат в усилията за намаляване на човешкото въздействие върху климата.