Обществен форум за прозрачността в общините  в Сливен
Обществен форум за прозрачността в общините в Сливен / netinfo

Първа работна сесия на Обществен форум „Прозрачността на администрацията и гражданското участие” ще се проведе утре в Сливен. Участниците ще бъдат запознати с целите, начина на работа и очакваните резултати от форума.

Ше бъдат изработени правила за съвместна работа, ще бъде разработен учебен материал за повишаване на прозрачността в работата на общината, ще се проведе и обучение на представители на неправителствени организации.

Целта е повишаване капацитета и ролята на сдружения на гражданското общество за осигуряване на прозрачност в дейността на местната администрация и обогатяване на съществуващите практики за прозрачност и достъп до административни услуги с нови възможности.

Работната сесия се провежда по проект на тема: «Мониторинг и оценка на възможностите за подобряване прозрачността на общинските администрации».

Размерът на финансовата помощ за осъществяване на дейностите е 152 247 лв. Сумата е разпределена между фондация Международни градски сътрудници и фондации за развитие регион Сливен.