Нови 15 000 цветя ще засади община Сливен през есента
Нови 15 000 цветя ще засади община Сливен през есента / Дарик Сливен, архив

15 000 цветя ще бъдат засадени през есента, съобщиха от община Сливен. Заместник-кметът Иван Манчев посочи, че тревните площи в града се поливат, косят и прекопават периодично. По думите му до дни ще бъде избран изпълнител за благоустрояването на пешеходни зони, площадни пространства и зони за отдих.

Идеята е всички участъци в близост до пешеходната зона, които са извън обхвата на проекта „Зелени, достъпни и активни пешеходни зони“ също ще бъдат ремонтирани, включително площада и зоната от НТС до бившeто кино „Българка”.  Продължава изграждането на тротоари по ул. „Радой Ралин”, подготвя се за ремонт източният тротоар на бул. „Елисавета Багряна”, съчетано с велоалеи и пешеходни алеи.

„За следващия програмен период подготвяме проекти за благоустрояване на междублоковите пространства, реконструкция на тротоари и на зоните за отдих, парковете, поречието на река Асеновска, Хамам баир”.

 

Следващата седмица ще бъде подписан договорът за отводняването на северната част на главната улица, каза още Манчев. Ще се възстановят всички стари отводнителни шахти.