Не признават геноцида над арменците заради имоти, смята председателят на ВМРО Сливен
Не признават геноцида над арменците заради имоти, смята председателят на ВМРО Сливен / netinfo

Големият проблем на Турция е, че ако признае геноцида над арменците, ще трябва да им възстанови имотите, каза на пресконференция новоизбраният председател на ВМРО - Сливен Вахенак /Вахи/ Кендерян. Той потвърди, че на общинските съветници в Сливен е раздадена книга, която отрича турския геноцид срещу арменците и припомни, че Общинският съвет реши датата 24 април да бъде вкарана в културния календар на общината за отбелязване на геноцида от 1915 - 1917 година. Книгата е изпратена от името на турския консул.

„Каракачанов е слаб лидер, който винаги влиза в неподходящи политически коалиции и това обезличава партията. През последните 5-6 години Красимир Каракачанов не успя да направи нито един сполучлив ход, докато Славчо Атанасов успял да се пребори сам за кметското място в Пловдив, което само по себе си говори за качества и ангажираност" - с тези думи Кендерян потвърди снемането на доверието от Карачкачанов и издигането на Атанасов за председател на ВМРО на конгреса на 17 и 18 октомври. „Една сериозна партия не може да си позволи да регистрира нови организации 3 месеца преди конгреса, но това сега се прави. Ще извадим партията от сегашното и състояние, както на местно така и на национално ниво Кендерян заяви, че във ВМРО ще бъдат привлечени професионалисти, хора доказали себе си и след 2 години да бъдат постигнати между 3 и 5 места в местния парламент", смята Вахи Кендерян.

По отношение на Мюсюлман - демократичния съюз и  паметника на незнайния турски воин е естествено да се мисли, че по схемата на доброто и лошото ченге ДПС се опитва да внуши, че след като не управлява плъзват всякакви фундаменталисти, смятат от ВМРО. Вахенак Кендерян е завършил е Френската гимназия в Сливен, висше образование получава във Висшия икономически институт „Карл Маркс" - сега УНСС. Един от първите бизнесмени в Сливен, в момента е директор на Централна кооперативна банка - клон Сливен.

Прадядото на Вахи, който е бил в арменската националистическа организация Ташнагцутюн загива в началото на 20-ти век при подготвяне на бомба, заедно с деец на ВМРО. Тогава връзката между двете организации е много силна.