/ Dariknews
Безпризорният Иван Иванов от Сливен ще бъде настанен в социалния дом за мъже в Твърдица, съобщи областният управител Чавдар Божурски. Иванов е освидетелстван от ТЕЛК-Сливен. С решението от ТЕЛК лицето вече може да постъпи в социалното заведение, където ще получи адекватна грижа. Със съдействието на областния управител са издадени акт за раждане и  лична карта на Иван.
 
Незабавните мерки спрямо Иван Иванов, известен в Сливен с прозвищата „Призрака” и „Ръчичката”, бяха предприети преди месец и половина след сигнал до областния управител. Иванов живееше от години по улиците в града, препитаваше се от просия.

По указания на Чавдар Божурски от Дирекцията за социално подпомагане извършиха проверка, която установи, че той не пребивава на адреса си в кв. ”Надежда”, а роднините му не поддържат връзка с него. От ОД на МВР го издираха. Той бе настанен в областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински”, където получи медицинска помощ.

На 31 август бе приет за лечение на зависимостите си от бронз и лепило в Държавната психиатрична болница в Раднево. Към момента лечението му е приключило.

ТЕЛК-Сливен установи, че дългогодишното дишане на лепило и бронз са причинили увреждания, заради което е трудоустроен на 80 процента.