Наградиха победителите в състезанието по колоездене
Наградиха победителите в състезанието по колоездене / Данаил Христов

Връчиха купите на победителите в Осмото състезание по колоездене за купа “Милко Димов – Илия Кръстев”. Кметът на община Сливен Кольо Милев връчи купи на победителите в дисциплините шосейно колоездене: общ старт в двете възрастови групи – момчета и юноши младша възраст, мъже и юноши старша възраст, както и победителите в групата мастърс: до 50 години и над 50 години.

„Радвам се, че момчетата успяха да покажат това, на което са способни. Изключително съм щастлив, че на първите места в някои от групите са се класирали и представители от сливенския колоездачен клуб „Сините камъни““, каза в приветствието си кметът.

При най-малките, в групата на момчетата, на първо място се класира Иван Христов  от Свиленград, следван от съгражданина му Петър Щилянов и Преслав Балабанов от Габрово.

Юношите младша възраст изминаха 20 километра, а победител стана Ясен Александров от Варна, а в групата юноши старша възраст първи пресече финалната линия колоездачът Петър Чавдаров от Казанлък, който измина 32 километра. При  мъжете, финиширалият първи в същата дистанция от 45 километра е Евгени Балев от Сливен. След него се наредиха Пламен Димов от Пловдив и Георги Георгиев  от „Бриса спор“ – Турция. В групата мастърс до 50 години първи се класира сливенецът Георги Начев, който премина 20 километрово трасе, а над 50 години приза взе Йордан Йорданов от Димитровград в същата дисциплина – 20 километра.

Тази година в осмото ежегодно състезание по колоездене за Купата “Милко Димов – Илия Кръстев” участие взеха над 220 състезатели от 14 български отбора и 1 турски.

Състезанието премина без инциденти и предизвика голям интерес у сливенци. Местният колоездачен клуб, който е и съорганизатор на състезанието с община Сливен се представи в групите при момчета с по 6 състезатели, юноши младша възраст с по 3 състезатели и при мъжете с по трима състезатели.

 

На 2 септември  в града ще се състои финалът на колоездачната обиколка на България.