/ iStock/Getty Images
Над 550 "кутии на доброто" бяха доставени в училища и детски градини в община Котел, това съобщи Таня Христова, организатор на благотворителната инициатива за деца в нужда от Котленско.

Кампанията, обявена в края на месец ноември, е завършила с общо 613 "кутии на доброто", изпратени от хора от цялата страна. В тях дарителите можеха да сложат подарък по свой избор, описвайки за какъв пол и възраст са подходящи подаръците.

Кутии са получили децата от "Център за работа с деца на улицата" в Котел, детските градини в Котел и селата Мокрен, Пъдарево, Кипилово, Филаретово и Стрелци, СУ "Георги Ст.Раковски", НУФИ "Филип Кутев", ОУ "Капитан Петър Пармаков"- Градец и др.

Таня Христова, която организира благотворителната инициатива, заедно с Мария Христова, споделя пред БТА, че са заимствали от примера на евангелските църкви, които често правили дарения за бедните семейства в Котленско. Идеята се е родила спонтанно, като това не е първата кампания за хора в нужда, която Таня организира. В края на юни бяха събрани помощи за семейства, пострадали от наводнение в Котел.

В настоящата кампания освен частни дарители, са участвали и издателства и фирми.
БТА