/ iStock/Getty Images
Младежката организация на БЧК в Троян, която е създадена преди една година, отбеляза своя рожден ден с акция "Ангели". Тя е за семействата на починали от COVID-19 местни жители, каза пред БТА доброволката Валентина Даскалова, която е и главен експерт в отдел "Социална и здравна политика" в Община Троян.

По думите й идеята на младежите е да подкрепят с внимание семействата на хора, починали от коронавирус тази година, като им подарят с пожелание за Весела Коледа и знак за съпричастност едно изработено от хартия и декорирано ангелче. "Символиката е, да приемат, че това ангелче е духът на техния починал близък и той е с тях по време на празниците", посочи Даскалова.

Децата са изработили 120 ангелчета, които са изпратили по пощата или са оставили на адресите на семействата на починалите през годината от коронавирус 111 жители на общината.

"Избягвали сме личния контакт с близките, просто до вратата, в пощенската кутия, за да има някакъв момент на магнетизъм. Да възпроизведем символиката на ангела, който е духовност, а не материалност. Този жест мисля, че би докоснал сърцата на хората и би ги стоплил", каза още Валентина Даскалова.
БТА