Местна инициативна група - Елхово с информационни срещи в Болярово
Местна инициативна група - Елхово с информационни срещи в Болярово / netinfo

Местна инициативна група - Елхово, в партньорство с община Болярово е в процес на подготовка на стратегия за водено от общностите местно развитие на територията на двете общини.

Част от публични събития във връзка с разработване на Стратегия за водено от общностите местно развитие на Сдружение „Местна инициативна група - Елхово - Болярово" бяха проведените двe информационни конференции. Изпълнителният директор на МИГ Нели Кадиева и нейния екип запознаха присъстващите чрез презентация с проучване и анализ за идентифициаране на заинтересованите страни от разработване е изпълнение на Стратегия за водено от общностите местно развитие на територията на МИГ-Елхово-Болярово и за установяване на техните потребности.

Кметът на Болярово Христо Христов сподели увереонстта си, че тази стратегия ще бъде успешна, а участието на общината е полезна за предприемчивите хора, особено младите без доходи. Проектите, които ще се изготвят и евентуално одобрят, ще спомогнат поне няколко души да започнат свой бизнес или да разширят малкия, който имат до момента.