Мариана Николова е новият депутат на ГЕРБ
Мариана Николова е новият депутат на ГЕРБ / Общински пресцентър Нова Загора

Адвокат Мариана Николова е новият депутат в парламента на мястото на избраната за член на Висшия съдебен съвет досегашна представителка от квотата на политическа партия ГЕРБ Юлиана Колева. Към момента Николова е председател на Общински съвет -  Нова Загора, но е готова да напусне поста си, за да бъде народен представител в Народното събрание, съобщават от пресцентъра на община Нова Загора.

Мариана Николова споделя, че доста се е колебала пред да предприеме тази важна крачка, но е уверена, че и като народен представител ще оправдае гласуваното й от новозагорци доверие и ще може да работи в по–ефективно и да представлява по-убедително интересите на своите избиратели.

„Още пред три години се надявахме Нова Загора да има свой представител на национално ниво. Затова, макар и по-късно това е една благоприятна възможност да сбъдна надеждите на моите съграждани, дори и да трябва да се откажа от поста си на председател за оставащите три години и да работя в парламента следващите осем месеца”- коментира Мариана Николова. След нейното влизане в парламента, в Общински съвет Нова Загора ще се проведе процедура за избор на нов председател.