Литературно четене на поетите в Стралджа в края на февруари
Литературно четене на поетите в Стралджа в края на февруари / netinfo

Първото литературно четене на Сдружението “Приятели на литературата ”П. К. Яворов” в Стралджа ще бъде посветено на предстоящите мартенски празници. На 27 февруари местните поети ще представят свои стихове, посветени на Освобождението - 3 март, на Деня на жената 8 март, и на пролетта - 22 март. На заседание на Управителния съвет на сдружението е взето решение всеки последен петък от месеца в Стралджа да се провеждат такива събирания.

Предвиждат се срещи с местни и гостуващи автори, като има идея срещата в края на февруари да бъде посветена на поетесата Елена Тотева. През следващите месеци Сдружението ще отправи покана към сатирика Станислав Марашки, който е роден в Стралджа, но вече живее и работи в Бургас, както и към Недялко Йорданов, към проф. Иван Сарандев, към представители на Дружеството на писателите в Ямбол.

Във връзка с предстоящия патронен празник на СОУ ”П. Яворов” и традиционно организирания ученически конкурс за творчество Сдружението ще подкрепи конкурса и ще отличи най-талантливите деца.