/ Дарик Сливен
С 23 гласа "за" Общинският съвет в Сливен гласува ликвидацията на „Центъра за кожно-венерически заболявания-Сливен". Лечебното заведение няма да бъде закрито, а ще премине в кожно отделение  в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“.

„Така се гарантира устойчиво развитие на гражданите на Сливен и ликвидираме опасността сградата да бъде изнесена на публична продан”, заяви кмета на Сливен Стефан Радев.

С решение на съветниците общинското предприятие „Озеленяване“ пое управлението на гробищните паркове в Сливен. Съкращения на работници няма да има, ще се намали само ръководството на двете фирми.

Общинските съветници приеха и Правилник за устройството и дейността на Общинско предприятие „Озеленяване и гробищни паркове“.

Общинското дружество ще осъществява траурни услуги, включени в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и предоставяни права на територията на община Сливен и обслужване на гражданите по повод на погребения, ексхумации, събиране и преместване на тленни останки и всякаква друга дейност, пряко отнасяща се до покойниците и техните тленни останки.

Основната цел на сливането на двете дружество в едно да се използват по-интензивно гробищните паркове, добави още Стефан Радев.

„Вместо разширяване да ги използваме в дълбочина във времето. Не се правят промени в режима правото на откупуване на гробно място. Единствените промени са изкопаване на стар и нов гроб”, коментира още кмета.

Общинските съветници решиха времетраенето на "Синята зона" - от 9.00 до 17.00 часа да се запази.  

Гласуваха се  и петте допълнителни точки, сред тях проектът на Наредба за гробищните паркове и погребално-обредната дейност на територията на град Сливен, предложението за запазване на центъра за кариерно развитие, позволяване на ДКЦ 2 в Сливен да извърши ремонт на педиатричен кабинет и продажбата на общински имот.