Кметът Стефан Радев се срещна с Василен Васевски от Обществения комитет „Сливенци в Чикаго - за Сливен“ (СНИМКИ)

/ Община Сливен
Кметът на Община Сливен Стефан Радев се срещна с Василен Васевски, представител на Обществения комитет „Сливенци в Чикаго - за Сливен“. Те разговаряха за общественополезни и родолюбиви инициативи и за сътрудничеството между сливенската диаспора в американския град и града на стоте войводи.
 

Кметът Стефан Радев се срещна с Василен Васевски
Община Сливен


Стефан Радев връчи лично на Василен Васевски свидетелство за дарение. По него за САЩ ще замине и свидетелство за дарение на обществения комитет „Сливенци в Чикаго- за Сливен“. Свидетелствата са за дарения, направени за реставрация на паметника на Шести артилерийски полк.

Кметът Стефан Радев награди победителите в „Сливен - 2018" (СНИМКИ)

От своя страна Василен Васевски подари на кмета Стефан Радев сборника „Оживелият подвиг. Каймакчалан и Европейската война през погледа на потомците“. Книгата е издадена в България преди броени дни. Такова издание има и в Чикаго, където е финансирано от комитета „Кайчакчалан 2016-Чикаго“.
 

Кметът Стефан Радев се срещна с Василен Васевски
Община Сливен


Книгата съдържа 12 есета на потомци на загивали във войната български войни. Съдържа и богат съвременен и архивен снимков материал. „Целта на книгата е да оживее споменът за Каймакчалан сред сливенци.

Кметът Стефан Радев: Финансовото състояние на Община Сливен е подобрено значително

Градът е дал над 2 хиляди жертви в паметното сражение през септември 1916 година“, коментира Василен Васевски. Той донесе на кмета Стефан Радев щрапнел от бойното поле, което неотдавна е посетил.
 

Кметът Стефан Радев се срещна с Василен Васевски
Община Сливен


Василен Васевски е роден в Сливен. Завършил е Художествената академия в София. От 19 години живее и преподава в Илинойския институт за изкуство, Чикаго. Професор е по изобразително изкуство.

„Надявам се сътрудничеството между сливенци отвъд океана и Община Сливен да продължи и да се развива“, каза още проф. Васевски.