/ Община Сливен

С тържествена церемония и издигане на националния флаг започна новата учебна година в Спортно училище „Димитър Рохов“ в Сливен.

„Ето, че настъпи моментът отново да прекрачите прага на училището, където ще се учите, ще спортувате и ще се забавлявате. И тази година ще запишете своите успехи и ще покажете, че имате възможност да бъдете сред най-добрите и в учението, и в спорта.

Имайте вяра във Вашите учители. Успехите Ви са най-голямата им награда и мотивация за техните усилия“, заяви в словото си кметът Стефан Радев.

Приветствие
Община Сливен

Приветствие към ученици, учители и родители отправи и директорът на училището Наташа Иванова. Тя прочете и поздравителен адрес от името на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

В училището учат общо 250 ученици, разпределени в 11 паралелки по различни видове спорт. Новоприетите шестокласници положиха традиционна клетва, да пазят и поддържат спортния дух.

По време на откриването беше отслужен празничен водосвет от отец Йоан.

Поздравления за новата учебна година отправиха също заместник-областният управител Димитринка Петкова и началникът на Регионално управление на образованието – Сливен д-р Бисерка Михалева.

Сред гостите бяха още носителката на сребърни олимпийски медали, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка Станка Златева, председателят на училищното настоятелство Ради Добрев, експерти от Общината и РУО-Сливен.

Приветствие
Община Сливен

В тържествената церемония взеха участие и акробатките от Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“.