Кметът на Болярово стана член на Контролния съвет на РАО Тракия
Кметът на Болярово стана член на Контролния съвет на РАО Тракия / община Болярово, Архив

Кметът на Болярово Христо Христов е избран за член на Контролния съвет в новото ръководство на РАО "Тракия".

Председател на Управителния съвет през мандат 2015-2019 г. ще бъде кметът на община Първомай Ангел Папазов, а негови заместници - Георги Георгиев (кмет на община Тунджа), Иван Алексиев (кмет на община Поморие) и Кичка Петкова (кмет на община Чирпан). В състава на Управителния съвет влизат още Атанас Атанасов (кмет на община Твърдица), Божин Божинов (кмет на община Тополовград), д-р Емил Караиванов (кмет на община Асеновград), Маргарита Стаматова (председател на Общински съвет Карнобат), Николай Тонев (кмет на община Гълъбово), Петър Киров (кмет на община Елхово) и Себихан Мехмед (кмет на община Крумовград).

За Председател на Контролния съвет бе избран кметът на община Айтос Васил Едрев, и членове Атанас Калчев (кмет на община Кричим) и Христо Христов (кмет на община Болярово).

Делегатите в Общото събрание единодушно приеха работен план за дейността на РАО "Тракия" през 2016 г., с основни приоритети: стимулиране на сътрудничеството между общините и обмяната на опит и добри практики; представителство и защита на интересите на членовете пред централната власт; трансгранично сътрудничество; развитие на гражданското общество чрез подкрепа и съдействие за силно и отговорно към гражданите местно самоуправление и институционална устойчивост.

На досегашния председател на Асоциацията Кольо Милев бе връчено най-високото отличие на Съюза на тракийските дружества в България (СТДБ) - златен медал "Капитан Петко войвода" с лента, за ползотворното сътрудничество между РАО "Тракия" и СТДБ през мандат 2011-2015 г. и за личната му подкрепа на на тракийската кауза.

Представителите на местните власти, участващи в срещата направиха лични дарения за възстановяване сградата на изгорялото ОУ "Христо Смирненски" в град Карнобат, с което освен съпричастността си, показаха и силата на междуобщинското сътрудничество.