Изпратиха абитуриентите на випуск 2016 в Нова Загора
Изпратиха абитуриентите на випуск 2016 в Нова Загора / община Нова Загора

В този ден абитуриентите на Нова Загора са по прекрасни всякога, защото ги изпращаме с много обич и сдържана тъга на специалната вечер, която кметът на Община Нова Загора Николай Грозев организира по случай 24 май, празника на славянската писменост, на българската наука и култура и във връзка с успешното завършване на средното им образование.

Те бяха посрещнати от домакина Николай Грозев и неговия екип. Той поздрави зрелостниците за усилията, трудолюбието и упоритостта, които са показали по време на своето обучение, а техните учители, за това, че са възпитали такива отговорни и уверени млади хора. „Искрено Ви желая да се реализирате в избраната от Вас професия, но да не забравяте, родния си дом, родния си град, своите учители, родители и приятели. Защото всичко, което правим за града и общината го правим за Вас, с надеждата, че ще се завърнете и ще продължите да работите за развитието и просперитета на своя роден край".

Изпратиха абитуриентите на випуск 2016 в Нова Загора
netinfo

Министърът на земеделието и харните Десислава Танева поздрави кмета Николай Грозев за чудесната инициатива - да подарява всяка година по една прекрасна вечер на най-добрите ученици в града, по случай тяхното дипломиране. Тя се обърна и към зрелостниците, като ги приветства за постигнатите високи резултати и отличен успех и им пожела да следват упорито своите цели, но да помнят, че човек e богат, не с това, което е взел, а с това което е дал и направил за общността в родния си край.

Последваха музикални поздрави към присъстващите, в изпълнения на деца от школата по изкуства „Илия Аврамов" и ДЮФА „Загорчета". Дори и падналият дъжд не развали доброто настроение на младите хора, които се забавляваха пяха и танцуваха. В края на вечерта отличниците получиха по един традиционен подарък-снимка с кмета Николай Грозев и неговото лично послание към всеки от тях.

За да споделят тези вълнуващи за младите хора мигове гости на приема бяха: министърът на земеделието и храните Десислава Танева, народният представител в 43 Народно събрание Галя Захариева, председателят на Общински съвет Нова Загора Георги Николов, заместник-областният управител на Област Сливен Веска Вълчева и директорът на Регионален инспекторат по образованието гр. Сливен Бисерка Михалева.