/ netinfo
Изкупуването на череши на територията на община Сливен е регламентирано със заповед на кмета Стефан Радев. Ззаявления за разкриване на пунктове за изкупуване на череши се подават в Центъра за информационно и административно обслужване на гражданите.

30% са щетите при черешите след градушката в Сливенско

Регламентира се и издаването на удостоверение за местонахождението на съответния пункт. Изисква се копие от удостоверението да бъде поставено на видно място във всеки пункт за изкупуване.

Лицата, които изкупуват череши трябва да имат документ, който да удостоверява, че изкупуват от името и за сметка на фирмата, получила удостоверението. Заповедта гласи още изкупуването на череши да става срещу представяне от страна на продаващия на документ за собственост, договор за наем или удостоверение на производител. В пунктовете трябва да се води регистър с данни за продаващите череши. Изкупуването може да се осъществява от 9 до 20 часа. 

Дъжд с градушка се изсипа в Сливенско (СНИМКИ)

Заповедта определя и местата, на които да бъдат разкрити пунктове за изкупуване на череши. Те са в различни местности и населени места от общината: „Андреева чешма“, „Сухата чешма“, „Крушката“- автоспирка, „Моллова кория“, „Партизанската чешма“- с. Чинтулово - пътя, „Рамануша“, „Дълбоки дол“, „Девичково“, „Хисарлъка“, „Селището“, „Ореха“, „Пандар бунар“, „Дюлева река“ - обръщалото, „Борчетата“, „Бадемите“- по пътя за с. Чинтулово, „Каменна алча“, „Мацулка“, Мочурите“ - по пътя за с. Сотиря, „Барутни погреби“, „Дюлева река“- преди разклона за лифтена станция, Старчески дом, разклона за лифта, Редки метали - разклона за с. Сотиря, жп - прелез 1, жп - прелез 2, Строителна борса, кв. „Дружба“ - мостчето и селата Сотиря, Тополчане, Глушник, Чинтулово, Гавраилово и Малко Чочовен.

На фирмите и лицата, нарушили заповедта ще се съставят актове.