Избират нов председател на БСП на 23 юни
Избират нов председател на БСП на 23 юни / Дарик Сливен, архив

Извънредният пленум на БСП в Сливен е приел оставката на Мартин Славов като председател на Общинския съвет на БСП и е определил датата 23 юни за заседание на конференцията, на което да бъде избран нов председател. Дотогава отново ще бъде отворена листата с всички кандидати за председател, излъчени от партийната организация. Комисията по предложенията ще проведе събеседване с кандидатите, на което те трябва да отговорят дали ще останат в надпреварата или ще си дадат отвод.

„Могат да се предлагат и нови кандидати, но на самата конференция, с подписите на 20 делегати” – уточни заместник-председателят на Общинския съвет на БСП Деян Дечев. Делегатите на заседанието на конференцията ще са същите, които присъстваха на отчетно-изборната конференция в края на април.

„Казахме си доста неща на пленума. Основният мотив на Мартин Славов да подаде оставка бе, че се вдигна прекалено много шум покрай записа, който излезе в медиите” – допълни Деян Дечев. Той каза още, че Асен Гагаузов е съобщил на извънредния пленум снощи, че лично Сергей Станишев му е казал, че до Конгреса не е знаел за записа с предизборни уговорки.

Пленумът е избрал за членове на Изпълнителното бюро също д-р Събина Петканска, която ще отговаря за медийната политика и Атанас Делибалтов, който е и зам.-председател на общинската организация.

Те съобщиха, че към момента Мартин Славов остава член на БСП, член на Общинския съвет на БСП и общински съветник.