Храни от интервенционните запаси и за социално слабите в Стралджа
Храни от интервенционните запаси и за социално слабите в Стралджа / Общински пресцентър Стралджа

1221 социално слаби граждани от община Стралджа ще получат тази година хранителни продукти от БЧК по Програмата „Разпределение на храни от интервенционните запаси на ЕС”.  Храните бяха доставени в града с автомобил на БЧК, съобщават от общинския пресцентър.  Митко Филипов, директор на ОС на БЧК Ямбол е запознал заместник-кмета Мария Толева със съдържанието на пакетите и списъците на правоимащите.

„Общината има създадена добра организация по разпределението и раздаването на тези интервенционни запаси. Ден преди доставката помещението беше хигиенизирано и подготвено за складиране на хранителните продукти, уточнен е екипът, който ще посреща социално слабите, за да получат пакетите”, информира Мария Толева.

Раздаването на храните – първи транш,  ще започне от 7 октомври  в пункта, осигурен от община Стралджа на ул. „Хемус”, срещу битовия комбинат. Имащите право на тези помощи са уязвими граждани, хора,  включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане. Помощите ще се получават срещу представен документ за самоличност, лично или с нотариално заверено пълномощно. Съдържанието на пакета от първи транш е 25,150 кг, с 10 вида хранителни продукти – ориз - 3 пакета, брашно - 4 пакета, захар - 5 пакета, олио - 5 бутилки, зрял фасул - 1 пакет, леща - 2 кг, конфитюр - 2 кг, пчелен мед - 1,5 кг, вафли – две кутии, картофено пюре – три кутии.

 

Вторият транш ще бъде в периода 2-31 декември 2013 г.