Хр. Чолакова: „Бъдете горди българи, сливенци и потомци на Добри Чинтулов”
Хр. Чолакова: „Бъдете горди българи, сливенци и потомци на Добри Чинтулов” / netinfo

Областният управител на Сливен Христина Чолакова присъства на тържественото откриване на новата учебна година в ПМГ „Добри Чинтулов”. Сред гостите бе и председателят на комисията по образование, наука, култура и вероизповедания към Общинския съвет Иван Петров.

„Бъдете горди българи, сливенци и потомци на Добри Чинтулов”, пожела Чолакова на възпитаниците на гимназията, съобщиха от областна администрация. Към техните преподаватели отправи пожелание да работят така, че да изградят от своите възпитаници достойни българи, а към родителите – да бъдат партньори и приятели на децата си и техните учители.

След прекъсване от 46 години за първи път при откриването на учебната година прозвуча училищната клетва на гимназия „Добри Чинтулов”. По-късно Христина Чолакова присъства и на първия час по родолюбие на петокласниците от ПМГ, който се проведе в къща-музей «Добри Чинтулов».

Зам.-областният управител Фатме Мустафова бе гост на тържественото откриване на учебната година в III ОУ „Д-р Иван Селимински”.