съд
съд / съд / Thinkstock/Getty Images
Окръжна прокуратура – Ямбол предаде на съд грузинския гражданин Гурам Г. Той е обвинен за това, че на 27 февруари 2018г. на път, е дал подкуп в размер на 50лв. на полицейски служител, за да не реализира административна процедура  за установяване и налагане на административно наказание на нарушител, който няма постоянен адрес в Република България .

Полицейският служител се намирал в Елхово, където заедно със свой колега изпълнявали служебните си задължения. Около 22.45ч. покрай тях преминал товарен автомобил, който бил с неработещи задни светлини на полуремаркето. Полицейските служители последвали камиона и подали звуков сигнал. Товарният автомобил спрял на край пътя. 

По време на проверката полицейският служител забелязал, че грузинският гражданин управлява превозното средство без стикер за платена винетна такса за 2018г. По време на беседата грузинския гражданин не дал обяснение защо кара с неработещи светлини и защо няма винетка, а вместо това извадил банкнота от 50 лв. и я сложил в предния джоб на жилетката на полицая.

Окръжен съд – Ямбол е насрочил заседанието си за днес.