Грамада от камъни пред съда в Сливен
Грамада от камъни пред съда в Сливен / Дарик Сливен, архив

 

Протестното шествие в Сливен започна с едноминутно мълчание в памет на самозапалилите се трима български граждани. Протестиращите натрупаха и грамада от камъни пред сградата на съда.

Избрани са двама координатори на протестите - Женя Колева и Веселин Бонев, които заявиха, че не желаят да влизат в парламента, а да помогнат координирането и организацията на протестите в града. Бяха обявени и някои от местните искания на протестиращите - срещу високата цена на водата. Утре координаторите ще се срещнат с кмета на града, областния управител и управителя на ВиК дружеството, за да обсъдят разрешаването на проблема. Ще бъде организирана и подписка в подкрепа на исканията в национален мащаб, които вече са внесени в различни институции.

Стана ясно, че протестиращите не искат ничия оставка, а настояват хората, които имат това задължение, да изпълнят исканията им.

Шествието продължава по предварително обявения маршрут - булевардите „Цар Освободител”, „Братя Миладинови”, „Хаджи Димитър” и отново градския площад.

След като преминаха през ларгото, протестиращите спряха за десетина минути движението на моста при паметника "Орлето".