Европейска седмица на спорта в Сливен
Европейска седмица на спорта в Сливен / Dariknews.bg, архив

Община Сливен се включва в Европейската седмица на спорта, която ще се проведе от 11 до 17 септември.

Предвиждат се различни спортни прояви за насърчаване на физическата активност при децата и възрастните. Европейската седмица на спорта се организира от Министерството на младежта и спорта за втора поредна година, под егидата и със съдействието на Европейската комисия.

Община Сливен се включва за първи път. „Идеята ни е повече хора на различна възраст да се включат в нашите инициативи. В спортните зали ще се провеждат открити тренировки по различни видове спорт и така всеки може да избере кой е най-подходящ за него. Трябва да работим за насърчаване на редовната физическа активност, защото е важна за нашето здраве", каза Пепа Чиликова.

От 11 до 17 септември, от 10 до 13 часа, е осигурен свободен достъп до общинските спортни зали „Васил Левски", „Асеновец", „Младост", спортните площадки и Градската градина. Клубове от Сливен ще проведат по график демонстрации с основни умения по баскетбол, волейбол, футбол, джудо, самбо, сумо, спортна акробатика, спортни танци, зумба, канго и скокове на батут.
Всеки посетител може да се включи в проявите и да избере спорт, с който иска да се занимава. Най-мащабното ни събитие ще бъде на 16 септември. То ще се проведе в Градската градина.

Предвидено е за един час на площадката в началото на парка и до паметника във вътрешната част да има демонстрации по спортна акробатика, спортни танци, канго и скокове на батут. Кангото представлява скокове на специални скачащи обувки и е много интересно.


График за достъп до спортните зали:

11 септември - тенис на тенис кортовете в града
12 септември - баскетбол в спортна зала „Васил Левски"
13 септември - волейбол в спортна зала „Асеновец"
14 септември - футбол на спортните площадки в града
15 септември - джудо, самбо и сумо в спортна зала „Младост"
16 септември - спортна акробатика, спортни танци, зумба и канго в Градската градина
17 септември - скокове на батут в спортна зала „Младост"