Двама прокурори загинаха при катастрофа близо до Сливен
Двама прокурори загинаха при катастрофа близо до Сливен / DarikNews.bg, архив

 

Загинал е и вторият мъж, който пострада тежко при катастрофата, станала тази сутрин около 8.00 ч. на разклона на кръстовището за село Тополчане на пътя София – Бургас.

Катастрофата е станала между лек автомобил ”Мерцедес С-180”, собственост и управляван от Димитър Димитров – прокурор при Окръжна прокуратура - Сливен и л.а.”Ауди Q7”, управляван от Н.В.Т. от Бургас.

В резултат на сблъсъка, на място са загина Димитър Димитров – прокурор при Окръжна прокуратура Сливен, по-късно в областната болница почина и Георги Георгиев – административен ръководител Районен прокурор при Районна прокуратура - Котел. Пътуващата в същия автомобил Виолета Калайджиева – прокурор при Окръжна прокуратура Сливен, е настанена с травми в областната болница на Сливен, без опасност за живота.

Прокурорите са пътували от Сливен за Районна прокуратура - Котел за извършване на проверка, разпоредена със заповед на окръжния прокурор при Окръжна прокуратура Сливен.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343 ал.ІІІ от НК.

В съобщение до медиите магистратите и служителите при Апелативен район Бургас изказват дълбоките си и искрени съболезнования на близките на загиналите колеги.