Два обекта под наем отдава Община Сливен
Два обекта под наем отдава Община Сливен / DarikNews, Aрхив

 

Тенис кортовете в Градската градина и в кв. „Младост” отдава под наем Община Сливен. В края на 2012 г. Общинският съвет – Сливен взе решение за прекратяване на концесията на колодрума и тенис-кортовете в Градската градина. Мотивът за прекратяването бе системно неизпълнение на задълженията на концесионера, основно по поддържането на колодрума, съобщи зам.кметът Корнелий Желязков.

Наемът ще се определя от лицензиран оценител и кандидатите няма да наддават за цената. Освен по размера на средствата за възстановяване, подновяване и поддържане на базата, спортните клубове ще се оценяват и по брой на състезатели, нива на подготовка, спечелени отличия, картотекирани състезатели и треньори, отговарящи на изискванията на Закона за физическото възпитание и спорта.

В случай че не постъпи нито едно искане или се отхвърлят всички искания, кметът на общината ще открие процедура за отдаване под наем чрез конкурс. Общината ще изисква от бъдещия наемател да предвиди облекчения за гражданите при ползване на спортната база.

След неотложен ремонт с бюджетни средства общината ще предостави за безплатно ползване Колодрума на колоездачните клубове, за да не бъде прекъсвана тяхната подготовка.