Доц. Иван Андреев: Инвестиционната програма за 2007-ма е смущаваща
Доц. Иван Андреев: Инвестиционната програма за 2007-ма е смущаваща / Дарик-Сливен

В инвестиционната програма на бюджет 2007 на община Сливен има смущаващи цифри и факти, заяви днес председателят на местния парламент доц. Иван Андреев. В бюджета са заложени приходи за около 21 млн. и 400 хил. лв. Това нарастване е три пъти повече, в сравнение с миналата година, когато сумата беше над 5 милиона лева.

За миналата година капиталовата програма е изпълнена на 86%. А за тази се предвижда усвояване на 29 млн. лв., което е два пъти повече от усвоеното общо през последните три години, каза Андреев. В инвестиционната програма за тази година са заложени 43 млн. и 500 хил. лв. От тях се приспадат над 14 милиона, защото това са ресурси от кредита, които съгласно графика на реализация на проектите, ще се инвестират през 2008 или 2009 година. Според доц. Андреев това означава, че за тази година трябва да се усвоят около 29 млн. лв. Тази цифра ме смущава, това е два пъти повече от усвоеното през последните три години.

Смущават ме възможностите да се осигурят тези приходи и да се усвоят средствата и големият въпрос за мен е защо се прави това – каза Андреев. Според него Бюджет 2007 в частта му за текущата издръжка се характеризира с нормална динамика и растежът е средно 6 %. Бюджетът ще бъде разгледан на предстоящото заседание на Общински съвет Сливен в четвъртък.