Награда община Сливен
Награда община Сливен / Дарик Сливен
Дипломатически представители на Република Судан и Държавата Катар ще посетят днес Сливен.
Визитата ще започне в 12.00 ч. с делова среща с кмета на града и ръководството на Община Сливен, на която ще присъстват и г-н Фахар Халид Ал-Мосаллам – ръководител на Консулския отдел на посолството на Държавата Катар, както и проф. Сихам Мохаммед Ахмед Бакеет - ректор и вицеканцлер на Алзаием Аласхари Юнивърсити – Република Судан.

Сред официалните гости ще бъдат: проф. д.т.н. инж. Георги Михов – ректор на ТУ-София, проф. д.т.н. инж. Станимир Карапетков – зам.-ректор на ТУ-София, Румяна Михайлова - изпълнителен директор на Изпълнителна дирекция "Главна инспекция по  труда", д-р Петя Балулова - директор на Регионална здравна инспекция – Сливен, д-р Георги Ходжев и д-р Йорданка Иванова-Ходжева.

На срещата в общината ще бъдат обсъдени възможностите за сътрудничество с Република Судан и Държава Катар.

От 14.00 ч. официалните гости ще се срещнат с академичното ръководството на ТУ-София и „Факултет и Колеж-Сливен”. В рамките на посещението ще се проведе работна среща на тема: „Сътрудничеството между Република Судан и Република България – традиции и перспективи”.
Работната среща ще приключи с дискусии и подписване на меморандум за сътрудничеството между Технически университет - София и Алзаием Аласхари Юнивърсити – Република Судан.

В програмата на посещението е предвидено от 16.30 ч. откриване на кабинет за вендузолечение в Сливен.