Ден на християнското семейство във Воденичане
Ден на християнското семейство във Воденичане / Община Страджа

„Християнското семейство е малка църква, нека не забравяме това!", подчерта в обръщението си към членовете на пенсионерски клуб "Втора младост" Воденичане, кметът на селото Петранка Крайчева по време на тържеството посветено на 21 ноември, Ден на християнското семейство. Тя поднесе декодер на клуба, който отбеляза и 7 години от основаването си.

Гост на пенсионерите от Воденичане беше Мария Толева, зам.кмет на община Стралджа. Поздравявайки всички с празника от името на кмета Митко Андонов, тя определи  организацията като семейство от обществото, в което всеки може да намери своята изява. "Вие сте пазителите на българските християнски ценности!" каза Толева и припомни, че воденичанци винаги са били между най-дейните клубове.

За настроението след това помогна фолклорната певческа група, която изпълни специално подготвената авторска песен "Хайде, приятели, да се веселим!" както и няколко от най-обичаните народни песни. Ръководството на клуба обърна внимание и на 80-годишната Въла Колева.

Празникът даде възможност за изява на местните таланти в песни и хора. Стана ясно, че клубът се подготвя за гостуване в Стралджа при клуб "Дълголетие" , което ще бъде още един повод за обмяна на добър опит и размяна на музикални програми.