Д. Червенкондев: Нужно е и европейско решение за добив на шистов газ
Д. Червенкондев: Нужно е и европейско решение за добив на шистов газ / ГЕРБ Сливен

Направихме важна стъпка с национално значение и поглед към общоевропейско решение, това заяви Депутатът ПП ГЕРБ-Сливен и член на парламентарната комисия по икономика, енергетика и туризъм Диан Червенкондев.

От парламентарната трибуна сливенският депутат заяви " „Напълно сме съгласни и подкрепяме тезата за енергийна сигурност и независимост, включително и за добиване на природни богатства от нашата земя, но не на всяка цена. Нека да погледнем какво прави Франция, в Ирландия също в част от територията добивът е напълно забранен.

Тази тема в момента е отворена за Европейската комисия, за дирекциите за оценка на въздействието и ще е внесена в Европейския парламент".

От гласувалите 175 народни представители 166 бяха „за", 6 - „против" и 3 „въздържали се". След гласуването Диан Червенкондев изрази задоволство от взетото решение, защото то е в полза на обществото.

„Докато не се намери технология, която няма да повиляе негативно на околната среда и здравето на хората, няма да предприемем действия в тази посока. Той е твърдо убеден, че освен национално, е нужно и европейско решение за добива на шистов газ.